WETENSCHAPPELIJKE BEGELEIDERS

Om het educatieve aspect van de studiereis te waarborgen gaan twee wetenschappelijke begeleiders mee op deze reis. De twee begeleiders wisselen elkaar af waarbij een nog te bepalen begeleider meekomt naar Zuid-Korea voor de eerste twee weken van de reis en Bert Meijer meegaat met de laatste twee weken die in Japan worden doorgebracht.

Martin van Sint Annaland

Prof. dr. ir. Martin van Sint Annaland begon zijn academische carrière door onderdeel te worden van de Fundamentals of Chemical Reaction Engineering onderzoeksgroep as Universitair Docent op de Universiteit Twente, nadat hij in 2000 zijn PhD titel in Chemical Engineering had behaald op dezelfde universiteit. Hij werkte hier als Universitair Docent tot 2016, waarna hij Universitair Hoofddocent werd. In 2010 werd Martin van Sint Annaland aangesteld als Hoogleraar op de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij de leerstoel van de onderzoeksgroep Chemische Proces Intensificatie innam. Ditzelfde jaar ontving hij een persoonlijke NWO/VIDI subsidie. Martin van Sint Annaland heeft veel samenwerkingsverbanden met industriële partners (waaronder Shell, SABIC en DSM) en onderzoeksinstanties, zowel Nederlands als Europees. Naast zijn onderzoeksactiviteiten is Martin van Sint Annaland ook erg betrokken bij het onderwijs als verantwoordelijk docent voor drie vakken en medeverantwoordelijk docent voor nog eens drie vakken, zowel op bachelor als master niveau. Daarnaast is hij verantwoordelijk docent voor twee post-universitaire vakken en voorzitter van de onderwijscommissie van de Faculteit Scheikundige Technologie en van de Adviescommissie Bachelor College.

Bert Meijer

E.W. “Bert” meijer is erkend universitair professor in de moleculaire wetenschappen en professor in de organische chemie aan de technische universiteit Eindhoven. Sinds 2008 is hij de wetenschappelijke directeur van het Instituut voor complexe moleculaire systemen. Na het ontvangen van zijn PhD graad aan de universiteit van Groningen heeft hij 10 jaar in de industrie gewerkt (bij Philips en DSM). In 1991 werd hij aangewezen in Eindhoven, terwijl hij al deeltijd posities in Nijmegen en Santa Barbara, CA, heeft. Bert Meijer is een lid van veel redactionele adviesorganen, bij onder andere Advanced Materials, Angewandte Chemie en het Journal of the American Chemical Society. Bert Meijer heeft een aantal onderscheidingen gewonnen, waaronder de Spinoza prijs in 2001, de ACS prijs voor polymeer chemie in 2006, de AkzoNobel Science prijs in 2010, de Internationale prijs van de Society of Polymer Science Japan in 2011, de Cope Scholar prijs van de ACS in 2012, de Prelog Medal in 2014 en de Nagoya Gold Medal in 2017. Hij is lid van een aantal academies en genootschappen, waaronder de Koninklijke Nederlands Akademie der Wetenschappen, waar hij aangewezen is als academisch leraar in 2014.

Change language

Studiereis 2018 - Zuid-Korea en Japan

 

A Discovery in Oriental Chemistry