SCHEMA

ONDER VOORBEHOUD

Klik op een datum om de stad te zien die zal worden bezocht!

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

8-12 juli SEOUL

13-14 juli SOKCHO

Sokcho is bekend om zijn natuur, cultuur en lokale cuisine. Een leuk park om te bekijken is het Seoraksan Nationaal Park en het is ook nog eens goed bereikbaar met de bus vanuit Sokcho. Het meer dat er in de buurt ligt, genaamd het Yeongrangho meer, is beroemd om zijn schoonheid.

 

Naast alle binnenlandse bezienswaardigheden heeft Sokcho ook nog warme bronnen en een mooi strand dat het hele jaar open is maar veelal bezocht in de zomer. De stad behoort tot Zuid-Korea pas sinds de wijziging van de scheidlijn aan het einde van de Koreaanse oorlog. Daardoor komt er ook nog een hoop toerisme naar de DMZ, de Koreaans gedemilitariseerde zone.

 

Ten slot zijn er een hoop eetgelegenheden, zoals de talloze restaurants in Foodtown en de Deapo haven, waar je traditioneel Koreaans varkens- en kipvlees en vis op bijna elke manier gemaakt kan vinden. Het weer in juli is iets milder dan in Seoul met een daggemiddelde temperatuur van 22.8 graden Celsius en een gemiddelde van 300 mm regen in de hele maand.

15-17 juli

DAEGU

Deagu vertaald letterlijk naar ‘grote heuvel’, de naam van de stad was eerder Taegu. De stad staat officieel bekend als de Daegu Metropolitan City. Daegu is de vierde stad van Zuid-Korea, het ligt in het Daegu bekken, dat is de centrale vlakte van het Yeongnam gebied. Tijdens de periode van 1960 tot 1980 was Daegu een economische motor van Korea.

 

Daegu is een wat traditionele en conservatieve Koreaanse stad. De populatie bestaat voornamelijk uit Koreanen en ze serveren in de restaurants ook voornamelijk traditionele Koreaanse maaltijden. Het is een echte industrie stad vooral voor metaal, machinerie maar als belangrijkste textiel! Om de ‘textiel stad’ te promoten organiseert Daegu veel modeshows.

 

Maar ook bedrijven zoals Samsung hebben hun origine in Daegu en lenen hun naam zelfs aan het hoog spelende plaatselijke honkbalteam, de Samsung Lions. De gemiddelde temperatuur stijgt een beetje tot de 24.3 graden Celsius maar de gemiddelde neerslag wordt iets minder, nu 244.3 mm per maand juli.

18-21 juli

BUSAN

Busan, in het verleden Pusan genoemd, is een meer hipster stad liggend tussen de zee en de bergen. Het is de een na grootste stad van Zuid-Korea en het heeft een grote haven die de vijfde drukste is in de hele wereld. Hier mond de Nakdong rivier uit in de zee.

 

Naast dit heeft Busan ook veel scholen met meer dan tien universiteiten waaronder de befaamde PNU, Pusan Nationale Universiteit. In de buurt van deze universiteit zijn ook een hoop bars, cafés en ander open cultureel gerelateerde activiteiten te bezoeken die het voor studenten en jeugd heel leuk maken.

 

In het westen van Busan ligt de Geumjeongsan berg die erg populair is om in het weekend te beklimmen. Het grootste hoogteverschil is ongeveer 800 meter maar je kan met de gondel ook een heel eind komen. Er zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Taejongdae, een natuurpark met kliffen die direct de zee in gaan, maar ook allerlei tempels, religieuze en historische sites.

 

Sport wordt veel bezocht en gedaan met het Lotte Giants honkbalteam veelal bekeken door de inwoners. De gemiddelde temperatuur is vergelijkbaar (24.1°C) als in Daegu en Andong maar de gemiddelde neerslag is iets meer, 316.9 mm per maand juli.

22-24 juli FUKUOKA

Konnichiwa! De reis in Japan zal beginnen in Fukuoka dat bereikt zal worden vanaf Busan ofwel met het vliegtuig ofwel met de boot. Vanaf dit moment is het nog maar 1100 km naar de eindbestemming, Tokyo. Het is de meest bevolkte stad op Kyushu.

 

De stad zoals deze nou is, stamt af van de samensmelting van twee steden, Hakata en Fukuoka. In eerste instantie zou de naam Hakata gebruikt worden voor de nieuwe stad, maar toen Samurai de naam-besluitende vergadering binnenvielen en de naam Fukuoka opdrongen, werd toch maar Fukuoka als naam gekozen voor de samengesmolten stad. Hakata wordt nog steeds wel gebruikt maar alleen om te verwijzen naar een bepaald deel van de stad en Fukuoka’s centraal station.

 

Helaas is het net te laat om een van de jaarlijkse festivals in deze stad te zien, namelijk de Yamakasa. Dit festival wordt in de eerste twee weken van juli gehouden en gaat over mannen die een erg zwaar soort draagstoel dragen en door de stad rennen. Het is iets warmer en droger dan in Zuid-Korea met een gemiddelde dagtemperatuur van 27.2 graden Celsius en een gemiddelde neerslag van 280 mm in de maand juli.

25-26 juli HIROSHIMA

Na een stop in Fukuoka gaat de reis verder naar Hiroshima. Hier heeft één van de meest afschuwelijke bombardement in de geschiedenis plaatsgevonden en letterlijk honderdduizenden levens kapot gemaakt. Maar vandaag de dag is de stad helemaal weer opgebouwd en is het wat betreft populatiegrootte weer terug van weggeweest. Er zijn twee Wereld Erfgoederen, namelijk de A-Bomb Dome en het Itsukushima heiligdom. De eerste is een van de weinige gebouwen die het bombardement heeft ‘overleefd’ en de laatste is bekend voor zijn schoonheid en kleur contrast met de achtergrond.

 

Verder is Hiroshima bekend vanwege zijn cuisine, vooral voor de Okonomiyaki, het best beschreven als kleine hartige pannenkoekjes gemaakt van talloze combinaties van ingredienten. Maar als je in Hiroshima bent, moet je de lokale sake proberen, waarvoor 50 brouwers alleen al in de directe omgeving zitten. Veel van deze brouwers zitten in Higashihiroshima, waar nu ook veel van de universiteitscampussen liggen, waaronder de Hiroshima Universiteit. Deze is van origine opgezet om te helpen het onderwijssysteem opnieuw op te bouwen na het bombardement. De stad heeft ook ongeveer een gemiddelde temperatuur van 27°C maar is nog ietsje droger dan Fukuoka, met maar 260mm neerslag per maand juli.

27-29 juli KYOTO

Kyoto staat ook wel bekend als de 1000-jaar hoofdstad en heeft heel veel van de best behouden culturele locaties in Japan. De hele stad is een UNESCO Wereld Erfgoed locatie. Er zijn zeker 17 plaatsen in Kyoto of het gebied er om heen die geregistreerd staan als Wereld Erfgoed, maar nog veel meer prachtige tempels en shrines en andere religieuze en historische attracties staan niet op die lijst. Ze zijn echter nog steeds mooi om te bekijken!

 

In Kyoto zijn ook een hoop musea en festivals. Een van deze festivals, Gion Matsuri, zal op hetzelfde moment zijn als wij ook in Kyoto zijn. De festival bevat parades en avondmarktjes waar Japans eten kan worden gekocht. Naast dit belangrijke culturele deel van de stad heeft Kyoto ook een paar hooggeplaatste universiteiten, niet alleen nationaal maar ook in de hele wereld.

 

Het is nog steeds erg warm in de zomer met een daggemiddelde van ongeveer 26.8° Celsius en gemiddelde hoog temperaturen van ongeveer 31 graden. Het wordt steeds droger en de gemiddelde neerslag is 220 mm per maand juli.

30-31 juli NAGOYA

Vroeger was Nagoya een Kasteel-Stad met haar nog steeds aanwezige Nagoya Kasteel, ook wel Meijo genaamd, dat gebouwd is rond 1600. Helaas is een deel van het kasteel en zijn andere culturele/historische locaties in de stad vernietigd bij bombardementen in WO II, maar gelukkig nu grotendeels weer gereconstrueerd. Tegenwoordig is de stad levendiger dan ooit.

 

Sinds het organiseren van de Wereld Design Expo in 1989 streeft Nagoya ervoor de stad mooi te houden en de infrastructuur veilig en handig. Dit is goed zichtbaar in de Oasis 21, een groot ovaal glazen plak gebouwd een aantal verdiepingen boven de grond. Onder deze plak zitten winkels maar ook een bus station. Het ovaal zelf is gevuld met water wat een gaaf visueel effect geeft maar ook de faciliteiten afkoelt in de warme zomer. Om af te koelen in deze zomer kan je echter ook naar veel biergartens, waar je zelfs lokaal cuisine kan eten zoals vis of BBQ.

 

Nagoya heeft ook nog een paar gerenommeerde universiteiten, zoals Nagoya universiteit, waar Bert Meijer zijn Nagoya Gold Medal in ontvangst zal nemen, de meest prestigieuze prijs in het gebied van organische chemie in Japan. De universiteit heeft ook al zes nobel prijs winnaars voort gebracht. De gemiddelde dagtemperatuur is 24 °C en de gemiddelde neerslag is ongeveer 200 mm per maand juli.

1-4 augustus

TOKYO

Vanaf Nagoya gaat de Studiereis naar Tokyo lang Mount Fuji. Deze berg is eigenlijk een actieve vulkaan, maar die is voor het laatst uitgebarsten in 1707/1708. De top ligt op 3776.24 meter en staat ook op de Wereld Erfgoedlijst. Veel mensen beklimmen hem in de zomermaanden, ongeveer 300.000 jaarlijks. Er zijn een aantal routes om boven te komen en meeste vereisen geen echte technische klimvaardigheden maar zijn wel erg lang met looptijden van meer dan vier uur klimmen en drie uur dalen. In het hoogseizoen zijn er zelfs momenten dat je in de rij moet staan om langs bepaalde passages te komen. Op de top is het maar 5 of 6 graden Celsius in juli en augustus.

 

Tenslotte zal de Studiereis aankomen bij zijn laatste bestemming, de hoofdstad van Japan, Tokyo. In de metropolis leven alleen al meer dan 13 miljoen mensen maar in het hele gebied rondom Tokyo leven bijna 40 miljoen mensen! Tokyo betekent letterlijk “oostelijke hoofdstad” en is Japans officiële hoofdstad sinds keizer Meiji het heeft veranderd van Kyoto in 1868. Tokyo is niet alleen het politieke en economische centrum van Japan maar een van de hele wereld. Van de Fortune Global 500 zitten 51 bedrijven in Tokyo. Het een na hoogste gebouw in de wereld staat in Tokyo, de Tokyo Skytree, dat bezocht kan worden om de hele skyline van Tokyo te zien.

 

De stad is echter wel erg duur, voornamelijk voor toeristen. Als je hier wilt studeren aan een van de hoogst beoordeelde universiteiten betaal je al makkelijk 10.000 euro per jaar collegegeld alleen. Er is hiernaast ook een hoop cultuur te bezichtigen in Tokyo, voornamelijk in de vorm van musea, maar er zijn ook bijvoorbeeld vuurwerk festivals in het begin van augustus. Zelfs om haar cuisine is Tokyo beroemd; Michelin heeft aan geen andere stad meer sterren uitgedeeld dan aan Tokyo. Naast de reguliere honkbal en voetbal teams die Japan biedt, zit de Japan Sumo Vereniging hier en zal Tokyo al zijn tweede olympische spelen organiseren in 2020. Het is hier gemiddeld 26 °C maar gelukkig het droogst van alle steden met maar 150 mm neerslag gemiddeld in de maand augustus. Sayonara!

Change language

Studiereis 2018 - Zuid-Korea en Japan

 

A Discovery in Oriental Chemistry

M

T

W

T

F

S

S

7

8

30

31

1

2

3

4

M

T

W

T

F

S

S