DEELNEMERS

Deze 22 studenten zijn gekozen om mee te gaan op de studiereis.

Rick Arts

Hoi allemaal!

 

Ik ben Rick Arts en ik ben 20 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit het wonderschone Oss maar woon inmiddels in Eindhoven. Wat betreft de studie neig ik steeds meer richting de proceskunde en denk hierin verder te willen. Als ik niet bezig ben met studeren maak ik graag een rondje op mijn racefiets. Verder hou ik ervan om te koken of samen met vrienden een lekker (speciaal)biertje te drinken. Ook ben ik actief binnen de studievereniging. Ik ben met grote regelmaat te vinden op borrels en activiteiten. Bovendien zouden jullie me kunnen kennen van de Introductiecommissie 2016 en op het moment van schrijven hoop ik mezelf komend academisch jaar lid van de Meerdaagse Excursiecommissie 2018 te mogen noemen.  De studiereis zal mijn eerste reis buiten Europa worden dus ik heb er echt ontzettend veel zin in!

Martijn De Belie

Hallo! Ik ben Martijn De Belie, 23 jaar oud en op dit moment vijfdejaars student Scheikundige Technologie. Ik hoop zo snel mogelijk mijn bachelor af te ronden en te beginnen aan de master Chemical Process Technology. Ik kom oorspronkelijk uit Heikant, een dorpje in Zeeuws-Vlaanderen, een gebied in Zeeland, maar ik heb een kamer hier in Eindhoven. In mijn vrije tijd ga ik graag een biertje drinken met mijn vrienden, onder andere in onze eigen F.O.R.T.. Daarnaast zit ik in het Dagelijkse Bestuur van Stichting Jeugd Vakantie Werk Hulst. Wij organiseren een spelletjesweek voor kinderen in de zomer met een groep jongeren. Dit jaar sluit deze mooi aan op onze studiereis, waar ik uiteraard al zin in heb! Heel veel ervaring met reizen heb ik niet buiten de reizen met het gezin naar campings in Frankrijk, dus voor mij wordt het weer een hele nieuwe uitdaging!

Anouk de Leeuw den Bouter

Mijn naam is Anouk de Leeuw den Bouter en ik ben 21 jaar oud. Na de zomer begin in alweer aan het derde jaar van mijn bachelor die ik dit collegejaar hoop af te ronden. Oorspronkelijk kom ik uit Sprang-Capelle, een klein dorp in de buurt van de Efteling, maar woon ondertussen alweer 3 jaar in Eindhoven wat nog steeds goed bevalt.

 

Naast mijn studie ben ik dit collegejaar bestuurslid bij V.C.E. ‘MyST’ waar ik de functie van Coördinator Externe Betrekkingen vervul. Als ik wat tijd over houd, vind ik het erg leuk om een stukje te gaan wielrennen of te gaan squashen. Maar ook rustigere dingen zoals koken en serie kijken vind ik erg leuk om te doen.

Damian Broens

Hallo allemaal,

 

Ik ben Damian Broens en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer nu voor het derde jaar aan de Technische Universiteit in Eindhoven, waar ik Scheikundige Technologie studeer. Naast studeren doe ik ook andere dingen. Ik probeer soms te sporten, ik speel gitaar en ik vind het leuk om series te kijken.

Verder ben ik natuurlijk lid van studievereniging ‘Japie’. Hier ben ik vaker te vinden tijdens activiteiten en tijdens de borrels op donderdag. Dit jaar ben ik vicevoorzitter van Japies XIIde lustrumcommissie. Met de lustrumcommissie organiseren we een aantal activiteiten, waaronder een gala en een reünie voor alumni.

Het lijkt me zeer interessant om de cultuur en het bedrijfsleven aan de andere kant van de wereld te zien. Ik heb al erg veel zin in de studiereis naar Zuid-Korea en Japan en ik weet zeker dat dit een onvergetelijke reis gaat worden!

Rosa Geveling

Hoi! Ik ben Rosa Geveling, 20 jaar. In september begin ik aan mijn derde jaar in de bachelor. Ik kom uit Huissen, een kleine stad tussen Arnhem en Nijmegen, maar ben naar Eindhoven verhuisd toen ik begon aan mijn studie. Toch ben ik nog regelmatig bij mijn ouders, ik spreek vaak af met mijn vriendengroep van school. Ik sport graag: ik handbal bij de studenten sportvereniging Oktopus, ik hou van hardlopen en doe graag pilates of yoga. Verder hou ik van plantjes, ik heb lange tijd met veel plezier in een kas gewerkt, maar tegenwoordig zorg ik alleen nog voor de planten in mijn studentenhuis. Nu werk ik in het voorlichtingsteam van de faculteit waar ik het erg naar mijn zin heb. Ik kijk heel erg uit naar onze reis naar Japan en Zuid Korea, ik ben erg benieuwd naar de mensen en de cultuur daar, maar hoop ook iets van de natuur te zien.

Eline Hubbers

Hoihoi, ik ben Eline Hubbers, derdejaarsstudent Scheikundige Technologie. Ik woon momenteel in een studentenhuis in Eindhoven met drie mede ST-studenten, maar kom uit Deventer. Ik ben 20 jaar oud. Naast mijn studie korfbal ik bij studentenkorfbalvereniging Attila, waar ik ook competitie speel in de weekenden, en zit ik in de Faculteitsraad ST. Verder spendeer ik voornamelijk mijn tijd in de F.O.R.T., waar ik regelmatig achter de bar te vinden ben als penningmeester van de 6de lustrumcommissie F.O.R.T. ‘Pie Debye’. Als ik nog wat tijd over heb, ga ik graag een rondje fietsen op mijn racefiets of een boekje lezen. Verder houd ik ook heel erg van reizen en vind ik het ook erg leuk om dit met een groep mensen te doen die ik niet allemaal even goed ken, vandaar dat ik heel erg veel zin heb in deze studiereis!

Jasmijn Janssen

Hallo allemaal!

 

Ik ben Jasmijn, 21 jaar oud. Op het moment van schrijven ben ik nog derdejaars student aan de mooie opleiding Scheikundige Technologie. Komend jaar hoop ik coördinator onderwijs van het 60ste bestuur van de mooiste studievereniging van Nederland (en ver daarbuiten natuurlijk) te zijn! Ik kom uit Heeze en ben daar nog steeds semi-wonende. Naast mijn studie en het mee doen aan activiteiten van Japie, probeer ik af en toe nog eens op mijn racefiets te stappen, maar dit schiet er helaas wel eens bij in omdat ik ook graag soms gewoon even lui wil zijn. Sinds mijn studietijd reis ik graag naar verschillende landen en steden en ben ik zelfs op meer plekken geweest dan in de 18 jaren hiervoor! Ik ben daarom ook erg benieuwd wat Japan en Zuid-Korea ons zullen brengen en ik heb er onwijs veel zin in!

Egbert van Laer

Hallo allemaal, mijn naam is Egbert van Laer en ik ben 20 jaar oud.  Ik ben geboren in Haarlem en ben na drie jaar verhuisd naar het mooie stadje Harderwijk waar ik verder opgegroeid ben. Twee jaar geleden werd de grote stap gezet om beneden de rivieren te komen toen ik in Eindhoven ben gaan wonen maar inmiddels voel ik me goed thuis. Zeker bij Japie, waar ik geniet van de vele activiteiten. Vorig jaar heb ik namens Japie een studiereis van zes dagen naar Praag georganiseerd als Meerdaagse Excursie Commissie. Inmiddels sta ik ook regelmatig achter de bar van de F.O.R.T. Verder ben ik in het weekend regelmatig op het hockeyveld te vinden, maar dan liever met een fluit dan een stick in mijn hand. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met jullie deze reis te maken!

Paul Maas

Hey, ik ben Paul Maas, nu net begonnen aan mijn Master MSMC. Ik ben opgegroeid in Leiden, maar mijn ouders komen uit Brabant, dus ik kende de cultuur hier al wel een beetje. Twee jaar geleden heb ik bestuur gedaan bij de klassieke muziekvereninging van Eindhoven, ESMG Quadrivium, en daar spendeer ik dan ook veel van mijn tijd met trompet spelen, zingen en in de bar hangen. Daarbuiten ben ik (niet heel erg) stiekem een enorme geek, en veel van mijn tijd zit dan ook in het kijken van anime, video games, spelen van Warhammer en bordspellen. Ook kook ik graag, en zeker mijn sushi en cocktails zijn de moeite waard ;). Het is deels daarom dat ik de reis naar Japan en Korea niet kon laten schieten!

Twan Muntjewerff

Hoi,

 

Ik ben Twan Muntjewerff, derdejaars bachelor student Scheikundige Technologie. Ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Bodegraven, Zuid-Holland. Naast de studie doe ik veel aan korfbal. In het weekend speel ik thuis nog wedstrijden en doordeweeks train ik in Eindhoven bij de Eindhovense Studenten Korfbalvereniging Attila. Ik ga hier tevens komend jaar bestuur doen als penningmeester. Bij Attila is de gezelligheid minstens zo belangrijk als de sportieve aspecten en ik ga dan ook graag mee naar de studententoernooien die ongeveer iedere maand plaatsvinden. Als ik verder nog tijd over heb kijk ik ook graag voetbal met mijn huisgenoten. Ik kijk al heel erg uit naar de studiereis en ik hoop dat het een heel indrukwekkende ervaring zal zijn.

Troy Oude Bekke

Hallo lieve lezers,

 

Ik ben Troy Oude Bekke, een 25 jaar oude CPT-master student. Doordat ik veel heb genoten van de commissies die door Japie aangeboden worden, ben ik iets langer aan het studeren dan normale studenten. Naast mijn dagen “hard” studeren en werken in commissies voor Japie ben ik een hobby kok die graag nieuwe recepten uitprobeert. En tijdens het eten kijk ik graag serie en na het eten speel ik graag wat videogames. Ik kijk ook graag geanimeerde series, ofwel Anime. Gezien de meeste van deze series komen uit Japan, Nani?!, en de Japanse keuken heel erg lekker is, heb ik heel erg zin om op reis te gaan!

Dylan Rantong

Hoi allemaal, ik ben Dylan Rantong en ik ben op het moment 20 jaar oud. Ik ben geboren in Arnhem, opgegroeid in Almere en zit nu op kamers in Eindhoven met 5 andere studenten van scheikundige technologie in een Japie huis. Ik heb altijd op badminton gezeten en heb hier ook veel tijd in gestoken tot ik ben gaan studeren. Ik heb met wat internationale toernooien meegespeeld en heb daarbij ook prijzen gewonnen. Daarnaast vind ik fotografie heel leuk en steek ik daar nu ook veel te weinig tijd in maar wel veel te veel geld. Als laatste hou ik erg veel van slapen en eten, zowel het bereiden als het verwerken ervan. Verder hou ik erg van chillen en daar ben ik ook echt goed in. Ik heb vaak teveel energie en als je echt even een knuffel wilt dan moet je zeker naar mij komen, want daar ben ik echt de beste in.

Brandon van Rosendaal

Hallo allemaal, mijn naam is Brandon van Rosendaal, op moment van schrijven 24 jaar, masterstudent in de MSMC-track en bezig met afstuderen, en vrij actief en aanwezig in de F.O.R.T., zowel als huidig Tapper en als oud-commissie. Dit jaar zal ik hopelijk ook te zien zijn als de F.O.R.T.-Lustrum-commissie. Ik ben geboren en getogen West-Brabant, in de buurt van Roosendaal, wat een toeval, en zorg altijd voor wat Brabantse gezelligheid, in de vorm van kletsen en borrelen. Al een aantal jaar probeer ik mee te gaan op studiereis, en ik ben ontzettend blij dat deze editie naar Zuid-Korea en Japan gaat. Samen zullen we er een fantastische reis van maken.

Sabine van der Sanden

Hallo allemaal,

 

Ik ben Sabine van der Sanden, 20 jaar en kom uit Eindhoven. Jullie kunnen mij kennen van de Intro commissie van 2016 en eventueel ook al als secretaris van de XIIde Lustrumcommissie. Ik woon sinds december 2016 op kamers in huize Koudkrot met nog vijf andere Japies, dit bevalt me ontzettend goed en ik geniet hierdoor extra van het studentenleven. Verder vind ik het wel eens leuk om me in de keuken uit te sloven en soms wat nieuws te maken, wat vaak best wel een uitdaging is op vier kleine gaspitten. Natuurlijk ga ik regelmatig naar de borrel toe en op stap, maar die biertjes moeten er op een of andere manier toch af dus ga ik graag skeeleren en speel ik rugby. Ik heb al enorm veel zin in de reis! En dan ben ik met name benieuwd naar de cultuur, omdat ik nog nooit echt buiten Europa ben geweest.

Bart Timmermans

Hallo allemaal,

 

Ik ben Bart Timmermans en ben 20 jaar oud. Ik zit in mijn derde jaar van mijn bachelor Scheikundige Technologie. Mijn jeugd heb ik in Zevenbergen, een dorp ten noorden van Breda, gespendeerd. In de weekenden ben ik daar nog regelmatig te spotten om met vrienden naar een poolcafé te gaan of om gewoon gezellig bij te kletsen. Verder ben ik in het bezit van een van de seizoenkaarten bij PSV, dus zal je mij daar ook tegen het lijf kunnen lopen bij thuiswedstrijden. Ook ben ik (iets te) vaak achter mijn computer te vinden met gamen (voornamelijk strategy en cardgames). Sporten zal je mij maar zelden zien doen en op die zeldzame gelegenheid zal het ook niet veel verder gaan dan een rondje hardlopen. Aangezien ik met al mijn reizen tot nu toe in ‘het westen’ ben gebleven, ben ik erg benieuwd naar de cultuur in andere delen van de wereld.

Koen Vlot

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Koen Vlot. Ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in het derde jaar van mijn bachelor. Ik kom oorspronkelijk uit Woudrichem (nog net in het noorden van Brabant) maar woon in Eindhoven. In mijn vrije tijd doe ik het liefst wat met vrienden, dit varieert van een borrel bij Japie tot een terrasje of filmpje pakken. Ik ben ook actief met commissiewerk binnen Japie en de faculteit, ik doe dit erg graag en wil hier zeker in verder. Als ik alleen mezelf moet vermaken zal ik al snel wat gamen (Nintendo console of PC), een serie kijken (mijn favoriet is How I met your mother) of wat lezen (momenteel de Game of Thrones boeken). Ik kijk erg uit naar deze reis vanwege mijn interesse in de Japanse cultuur en omdat dit mijn eerste reis buiten Europa wordt.

Kasper Vonk

Heey,

 

Mijn naam is Kasper Vonk en ik zit op dit moment in het derde jaar van mijn bachelor. Ik ben negentien jaar oud en kom uit het kleine dorpje Mierlo, zo’n 15 kilometer ten westen van Eindhoven. Momenteel woon ik daar ook nog steeds samen met mijn ouders en oudere broer. Het grootste deel van mijn vrije tijd spendeer ik aan het kijken van series, voornamelijk Japanse. Ik ben dan ook zeker zeer blij dat ik mee mag op deze reis, aangezien ik een grote interesse heb voor zowel Japanse als Koreaanse cultuur. Hiernaast houd ik ook zeer van skiën, gamen en gezelligheid met familie en vrienden. Verder heb ik lange tijd met veel plezier getennist en geturnd, en ik probeer nu nog een beetje conditie te behouden door minstens één keer in de week te gaan fitnessen.

 

Als laatste hoop ik zoveel mogelijk te kunnen zien en ervaren. Van kinds af aan heb ik een grote liefde voor het ontdekken van nieuwe dingen. Ik hoop nog veel meer onvergetelijke herinneringen te maken deze zomer en kijk dan ook zeker uit naar het maken van deze reis met jullie allemaal.

Klaas van der Wal

Beste waarschijnlijk medereiziger die dit leest. Ik ben Klaas nu 23 jaar op het moment van schrijven en als jij dit leest 24. Ik heb mijn jeugd mogend doorbrengen in Ameide een klein dopje aan de rand van de provincie Utrecht. Op mijn 18e ben ik in Utrecht gaan wonen waar ik nog steeds met plezier woon.  Daar heb ik dan ook mijn HBO chemie gedaan. Het collegejaar 2016-2017 heb ik met succes de pre master afgerond en ben dan nu ook begonnen aan de Master Chemical Engineering (MSMC). In mijn vrije tijd sport ik graag, kickboksen fitness of soms een rondje wielrennen. Daarnaast drink ik nog wel eens een biertje. Omdat ik zoveel plezier uit deze laatste hobby haal heb ik er ook mijn werk van gemaakt, en ben dus werkzaam in de horeca.

Jeroen Weijts

Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Jeroen Weijts en wanneer jullie dit lezen, ben ik al weer 20 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in Roosendaal (dat ligt in het westen van Noord-Brabant), maar woon sinds afgelopen jaar op kamers in Eindhoven. Dit jaar begin ik aan mijn 3e jaar van mijn bachelor.

 

Naast mijn studie speel ik graag tafeltennis, wat ik eerst in Roosendaal deed en nu bij studenten-tafeltennisvereniging Taveres in het studenten-sportcentrum. Daarnaast houd ik van lezen en sinds ik op kamers zit, ben ik ook vaker op de borrel en bij activiteiten van Japie aanwezig. Afgelopen jaar ben ik ook meegegaan met de meerdaagse excursie naar Praag en dat is me prima bevallen; het leek me dan ook leuk om met de studiereis van dit jaar mee te gaan, ook omdat ik nog nooit eerder in Azië ben geweest. Ik heb er dan ook veel zin in en hoop dat het vier fantastische weken zullen worden!

Thomas Werkhorst

Hee,

 

Ik ben Thomas Werkhorst, een 21 jarige masterstudent uit Woerden, links van Utrecht (je zult er nog wel een keer met de trein stranden). Ik heb lange tijd gevoetbald, maar dat heb ik in m’n studententijd ingeruild voor squash. Het eerste deel van dit academisch jaar ben ik aan het studeren in Lund, Zweden. In Lund volg ik zowel proceskunde gerelateerde vakken, als vakken op het gebied van economie en rechten omdat dit ook wel mijn interesse heeft. Sinds een jaar ben ik onderdeel van de T-licht redactie, dus let de volgende keer maar eens op als je het T-licht leest. Net als een hoop anderen kijk ik ook nog graag series, waaronder House of Cards, Limitless en Suits. Het lijkt me geweldig om naar Japan en Zuid-Korea te gaan in verband met de zo verschillende cultuur. Ik kijk uit naar het bijzondere eten en de andere gewoonten die ze daar hebben.

Lisette Wijkhuis

Hallo,

 

Mijn naam is Lisette Wijkhuijs, ik ben 23 jaar oud en ben opgegroeid in een klein dorpje in Zeeland (Meliskerke) maar woon tegenwoordig in Eindhoven. Ik ben zojuist begonnen aan het eerste jaar van de Master. Mijn interesses binnen de scheikunde liggen voornamelijk bij de materiaalkunde en organische chemie. Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken over welke master ik zou kiezen.

 

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te gaan sporten, hierbij moet je vooral denken aan judo, tennis en skeeleren. Mijn verdere hobby’s zijn series kijken, bordspelletjes spelen (ik begin al een heuse collectie te krijgen), haken en niet te vergeten naar rode panda’s kijken! Want je moet toe geven, rode panda’s zijn ongelofelijk schattig! Ik verheug me heel erg op de studiereis, vooral omdat ik erg benieuwd ben naar de cultuur en het bedrijfsleven in de landen die we gaan bezoeken.

Fabian Wouters

Hoi, mijn naam is Fabian Wouters en ik ben 24 jaar. Ik heb afgelopen jaar mijn pre-master gehaald en ik ben net begonnen met de MSMC master. Ik loop dus nog niet erg lang rond bij Japie, maar ik ben bijna altijd wel op donderdag bij de F.O.R.T. te vinden. Ik ben opgegroeid in Breda en ik woon al een tijdje in mijn eigen studio in Eindhoven. Ik ben aan het begin van mijn studententijd lid van SSRE geworden waar ik vaak was te vinden (tegenwoordig wat minder) en waar ik ook een aantal commissies heb gedaan en lid ben van een dispuut. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om samen met mijn vader speciaalbier te brouwen, waar  ik ook het scheikundige aspect erg interessant vind! Verder vind ik erg veel sporten leuk, maar zijn mijn favorieten toch wintersport en fitness en ben ik door het jaar heen vrijwilliger bij zomerkampen in Breda. Ik werk momenteel bij Sure Innovation, een bedrijfje op de TU die studenten innovatieve projecten laat uitvoeren voor bedrijven en ik ben ook net begonnen als videocollege operator op de uni.

Reserve deelnemer

Tom van den Berg

Lieve hopelijk medereiziger,

 

De meeste van jullie zullen mij wel kennen van alle borrels in de F.O.R.T. van vorig jaar en als voorzitter van het 60ste bestuur. Mijn naam lijkt me wat overbodig aangezien die hierboven staat en ik ben 22 jaar oud. In mijn vrije tijd fiets en klim ik graag, speel ik nog wel eens een computerspel en een enkele keer drink ik een biertje met vrienden. Als ik dan nog vrije tijd over heb, wil ik die nog wel eens met mijn vriendin spenderen. Ik kom uit Voorburg aan de verre westkust en heb iets meer dan drie jaar geleden kennis mogen maken met de Brabantse gezelligheid, wat voor mij nog een vreemde cultuur was. Gelukkig voelde ik me snel thuis in het mooie Brabant en ben ik nu 4de jaars bachelor student. Volgend jaar hoop ik te starten met de master Chemische Proces Technologie. Ik heb al veel landen zowel binnen als buiten Europa mogen bezoeken in mijn korte leven en wil dan ook erg graag mee naar Zuid Korea en Japan.

Change language

Studiereis 2018 - Zuid-Korea en Japan

 

A Discovery in Oriental Chemistry