COMMISSIE

(Beste lezer,)

 

Iedere twee jaar organiseert T.S.V. ‘Jan Pieter Minckelers’ een studiereis met als doel haar leden zich te laten ontplooien door kennis te maken met de industrie, educatie en cultuur in een ver land of verre landen. In 2018 staat de volgende reis gepland en ook hiervoor is wederom een enthousiaste groep mensen bijeengezocht om deze reis te verzorgen. Na een uitgebreide oriëntatie heeft zij besloten om dit jaar onder het motto ‘A Discovery in Oriental Chemistry’ de Oost-Aziatische landen Zuid-Korea en Japan te onderzoeken. Met veel plezier en volledige inzet zal deze groep voor 28 studenten en hun wetenschappelijke begeleider deze vierweekse reis organiseren. Zonder verder oponthoud stel ik u graag voor aan de Study Tour Committee 2018!

VOORZITTER

Hallo! Mijn naam is Sven Roefs en ik ben op moment van schrijven 22 jaar oud. Ik ben afkomstig uit Horst maar ik woon inmiddels bijna drie jaar in Eindhoven. Als voorzitter van de STC ’18 zal ik het aanspreekpunt zijn van de commissie gedurende onze commissietijd.

 

Naast de organisatie van de studiereis zal ik mij komend jaar ook bezig gaan houden met het eerste jaar van mijn masterstudie. Binnen Japie ben ik ook wel bekend als lid van de ACTcIE 2014-2015, de J.A.P.I.E.-cie of voor de meeste mensen waarschijnlijk als penningmeester van het 59ste bestuur.

 

Ik heb een rijk assortiment aan hobby’s waarover ik mijn tijd moet verdelen, waaronder volleybal, piano spelen, koken en natuurlijk reizen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik ontzettend veel zin heb in deze studiereis. Tot slot zie ik het als mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen met een goed en vertrouwd gevoel en met heel veel plezier op reis gaat!

SECRETARIS

Ook ik zal me even voorstellen aan de hand van een mooi verhaaltje. Mijn naam is Inge Martens, vierdejaars student op onze mooie faculteit scheikundige technologie. Op mijn laatste verjaardag mocht ik 21 kaarsjes uitblazen, mijn jeugd bracht ik door in het kleine Beugen, maar op dit moment woon ik in een studentenhuis in Eindhoven. Je zou me kunnen kennen als activiteitencoördinator van de 29ste F.O.R.T. commissie, of wellicht als voorzitter van de ACTcIE ’15-’16. Stilzitten is niks voor mij en daarom zal ik mijn uiterste best gaan doen om als secretaris samen met de rest van de studiereiscommissie ‘18 een hele gave reis neer te zetten.

 

Om mijn energie kwijt te kunnen ren ik regelmatig achter een voetbal aan. Daarnaast hou ik van een lekker drankje op zijn tijd om lekker tot rust te komen en bij te kletsen.  Eens eerder heb ik het geluk gehad een reis buiten Europa te kunnen maken, dit is mij zeer goed bevallen en daarom kijk ik nu al heel erg uit naar de studiereis!

PENNINGMEESTER

Hallo! Ik ben Raoul Hendrix, 20 jaar, en ik kom uit een gezellig dorpje in het zuiden van het land, genaamd Beek. Daarnaast woon ik op kamers in Eindhoven. In september ’17 zal ik beginnen aan het derde jaar van mijn bachelor beginnen. Omdat ik mij ook voor Japie wilde inzetten,  ben ik onderdeel van de Studiereiscommissie 2018 geworden als penningmeester.

 

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan muziek. Ik speel bugel bij de fanfare van Spaubeek en doe geregeld mee met projecten van het Limburgs Fanfare Orkest. Verder werk ik momenteel bij Adams, een muziekcentrale in Ittervoort, waar ik op de reparatieafdeling werk. Zo ben ik ook op mijn werk met mijn hobby bezig. Daarnaast probeer ik ook wat aan sport te doen op het gebied van squash en tennis.  Verder reis ik ook erg graag waarbij ik het vooral heel interessant vind om de cultuur en natuur van andere landen te leren kennen. Vanwege deze interesse heb ik ook heel veel zin om er samen een onvergetelijke studiereis van te maken!

COÖRDINATOR SPONSORING

Hallo! Ik ben Joost van der Tol, 22 jaar, kom uit Lieshout (een klein dorpje dichtbij Eindhoven) en woon momenteel in Eindhoven. Afgelopen jaar heb ik mijn premaster gehaald en in het laatste kwartiel al begonnen met de master MSMC. Ondertussen ben ik dus ook onderdeel van de Studiereiscommissie 2018 als coördinator sponsoring en zorg ik er o.a. voor dat jullie op deze fantastische studiereis meekunnen!

 

Naast dat ik regelmatig aan hardlopen doe, is voetbal al voor bijna 17 jaar mijn grote hobby en doe ik dat nog steeds bij de lokale vereniging in Lieshout. Verder werk ik momenteel in een cafetaria in Beek en Donk, maar op zoek naar ander werk hier in Eindhoven. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden, in andere sporten, festivals en citytrips/reizen. Ik vind, naast het bewonderen van de natuur, het erg interessant om nieuwe culturen te leren kennen begrijpen en heb daarom ontzettend veel zin in de studiereis en om deze vlekkeloos te laten verlopen!

COÖRDINATOR TOUR PLANNING

Mijn naam is Irian Hierck, eind derde, dus waarschijnlijk zodra dit gelezen wordt vierdejaars student ST. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Amersfoort. Op het moment woon ik in een studentenhuis in Eindhoven. Sommigen van jullie zullen me wel kennen als de voorzitter van de 29ste F.O.R.T. commissie, of misschien nog van de WeCie 2015. Komend jaar en tijdens de reis zal ik mij inzetten als coördinator tourplanning voor de STC ’18.

 

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst samen met vrienden, huisgenootjes of mijn vriendin, dit kan in de vorm van spelletjes, muziek luisteren, film/series kijken, eten of gewoon gezellig samen ergens zitten. Dit gebeurt, als het even kan, het liefst met een lekker (speciaal) biertje of (rood) wijntje in de hand.

 

Heel veel ervaring met reizen heb ik niet, ik moet eerlijk bekennen op het moment van schrijven nog geen paspoort in mijn bezit te hebben gezien ik nog nooit Europa uit ben geweest, juist daarom lijkt deze reis en commissie mij zo mooi en denk ik er een fantastische ervaring rijker mee te worden!

COÖRDINATOR PUBLIC RELATIONS

Hallo! Mijn naam is Joppe Schulten en ik heb de functie op me genomen die alle zaken rondom de publieke relaties in de Studiereiscommissie 2018 zal behandelen. Voordat ik mijn studie in Eindhoven begon, ben ik geboren en getogen in Noord-Holland, ongeveer zestien jaar levende in het meestal verkeerd uitgesproken Heiloo [Heilóó niet Héíloo]. In mijn vrije tijd speel ik graag klassieke muziek en speel ik honkbal of schaats ik op de langebaan.

 

Dit collegejaar ga ik beginnen met mijn derde jaar in mijn bachelor scheikundige technologie en is ook tevens voor mij nog een jaar van oriëntatie richting mijn master. In het eerste jaar van mijn studie heb ik al de Introductiecommissie 2016 van Japie gedaan. Ik vond het erg leuk om activiteiten te organiseren en wilde meteen in de Studiereiscommissie 2018.

 

Als zoon van een architect/designer wilde ik graag meer leren omtrent grafisch ontwerpen naast het wat bekendere leren om activiteiten te organiseren en daarom heb ik gekozen voor de positie van coördinator PR.

Change language

Studiereis 2018 - Zuid-Korea en Japan

 

A Discovery in Oriental Chemistry